Vier kandidaten bij Heracles: We hebben best veel van ze gevraagd

Vier kandidaten bij Heracles: "We hebben best veel van ze gevraagd"

15-03-2018 07:29
20

Mark-Jan Fledderus is sinds kort technisch manager bij Heracles Almelo en heeft als eerste taak gekregen om een opvolger van John Stegeman te vinden. In Tubantia laat hij weten dat er vier kandidaten zijn.

Eén daarvan lijkt oud-Ajax-trainer Marcel Keizer te zijn, maar op namen gaat Fledderus niet in. "Daar doen we geen uitspraken over. Dat past niet bij een integere club als Heracles. Als iemand solliciteert bij een bedrijf, wordt die naam ook niet naar buiten gebracht. Dit is hetzelfde. We hebben vier kandidaten, drie worden het niet. Als die namen bekend zijn, kan dat voor hen een afbreukrisico betekenen", zegt de opvolger van Nico-Jan Hoogma.

Fledderus heeft een pittig selectieproces opgezet. "Ik heb onderzoek gedaan, veel interviews gelezen en gezien, beelden van trainingen en lezingen online bekeken. Er is veel te vinden. SciSports heeft datarapporten gemaakt van de kandidaten. We zijn met vier trainers in gesprek gegaan. Dat waren gesprekken van drie tot vier uur, daarna hebben ze zich gepresenteerd aan het bestuur en het deel van de technische staf dat blijft. En ze kregen een casus voorgelegd, zodat wij meer duidelijkheid kregen over hun voetbalvisie. Uit een wedstrijd van Heracles moesten ze beelden halen die bij hun visie past. Dat was heel interessant, daar krijg je een heel duidelijk beeld van."

Fledderus beseft dat het een stevige procedure is. "Als ze niet willen en zich daar te groot voor voelen, passen ze niet bij ons. Maar ze waren allemaal enthousiast, vonden het mooi. Maar als ik het zo zeg, denk ik: 'We hebben best veel van ze gevraagd'."