Vechten door afgeketste Mokhtar-transfer: 'Hij begon te schelden en pakte me vast'

Vechten door afgeketste Mokhtar-transfer: 'Hij begon te schelden en pakte me vast'

15-03-2018 10:15
12

Een bizar verhaal van Youness Mokhtar. De aanvaller van PEC Zwolle stond een aantal jaren geleden op het punt om voor Kayserispor te tekenen in Turkije, maar toen dat niet doorging, brak de hel los.

"Ze hadden dingen in het contract staan. Zodra je Kayseri verlaat, moet je dat schriftelijk indienen en toestemming vragen. De club moet je ook toestemming geven. Dan pas mag je weg", zegt Mokhtar bij Andy in de Auto. "Anders kun je boetes krijgen die kunnen oplopen tot 25.000 euro. Stel het gaat niet goed met de club, dan zeggen ze dat ik niet weg mag. Daar had ik sowieso geen zin in."

Toen de trainer van Kayserispor te horen kreeg dat de deal niet doorging, liep de situatie op het vliegveld uit de hand. Mokhtar stond op het punt om naar Istanbul te vliegen. "Die trainer wilde me heel graag hebben. We waren al een paar dagen aan het onderhandelen. Toen het contract werd uitgeprint, hadden ze er weer iets anders ingezet. Daar word je helemaal gek van. Ze willen dan dat je heel snel tekent."

"Die trainer had een wedstrijd in Istanbul en dacht dat het in orde zou komen. Het was de laatste twee dagen van de transfermarkt. Hij ging weg met de gedachte dat ik aan zou sluiten. Hij had daarna vernomen dat we er niet uit waren gekomen."

"Die president heeft gezegd dat ik bij een concurrent zou gaan tekenen en hen had gebruikt. Die trainer voelde zich genaaid. Hij kwam op het vliegveld. Ik hoorde ineens twintig Turken schreeuwen. Ik draai me om en zie die trainer ineens aanlopen. Aderen in z'n nek etc. Hij begon te schelden enzo en pakte me vast. Ik duwde hem weg. Ze raasden met twintig man door die poortjes heen om verhaal te halen. We hadden geluk dat de beveiliging snel ter plekke was."

Lees ook: Mokhtar: "Ze proberen je leven te controleren, je paspoort in te nemen"