KNVB laat fout Slutsky voor wat het is na 'complottheorieën': 'Geen discussie'

KNVB laat fout Slutsky voor wat het is na 'complottheorieën': 'Geen discussie'

16-03-2018 14:48
29

De KNVB ziet geen reden om dieper in de organisatiestructuur van Vitesse te duiken. De nieuwe trainer Leonid Slutsky zei deze week in een Russisch interview dat Alexander Tsjigirinski helemaal niet de Vitesse-eigenaar is.

De uitspraken van Slutsky werden razendsnel gecorrigeerd door algemeen directeur Joost de Wit, die zei dat Tsjigirinski wel degelijk de eigenaar van Vitesse is. De KNVB laat de situatie voor wat het is en gaat ervan uit dat Slutsky gewoon een fout gemaakt heeft.

"Er zijn complottheorieën", zegt De Wit tegen De Gelderlander. "Maar er is helemaal geen discussie over het eigendom. Dat staat allemaal op papier. De juridische structuur van Vitesse is glashelder. Alexander Tsjigirinski is absoluut de baas van Vitesse."

De Wit wijst op het gesprek dat Slutsky met De Wit, technisch directeur Marc van Hintum en de drie commissarissen had. "Ik weet niet beter dan dat hij helemaal niet met Tsjigirinski heeft gepraat. Ik denk dat Sloetski niet alles helemaal goed heeft meegekregen."

Lees ook: Slutsky doet opmerkelijke uitspraak in Rusland: 'Hij is niet de Vitesse-eigenaar'