Heerenveen-speler is realistisch: Voor mij moeilijk om het WK te halen

Heerenveen-speler is realistisch: "Voor mij moeilijk om het WK te halen"

19-03-2018 13:44
11

Yuki Kobayashi was steevast basisspeler bij sc Heerenveen, maar werd enkele weken geleden plotseling gepasseerd. Zaterdag mocht hij tegen FC Utrecht (2-2) eindelijk weer in de basis starten en dat deed de Japanse middenvelder goed, zegt hij in gesprek met de Leeuwarder Courant.

"De afgelopen weken waren zwaar voor mij. Opeens was ik wisselspeler, terwijl ik daarvoor alles had gevoetbald. Maar ik heb een tijd niet zo goed gespeeld. Hoe dat kwam? Ik dacht te veel na. Nu voel ik me weer goed", zegt Kobayashi, die door zijn gebrek aan speeltijd zijn plek in de Japanse selectie verloor. "Het wordt moeilijk voor mij om het WK te halen. Momenteel is het WK geen doel voor mij. Dat komt over vijf jaar wel."

Over zijn toekomst wil de 25-jarige Kobayashi, bezig aan zijn tweede seizoen in Friese dienst, nog niet te veel loslaten. "Ik hou van deze club. En nog steeds wil ik ooit op een hoger niveau voetballen. Maar eerst moet ik me focussen op Heerenveen, vervolgens hoop ik op het WK en pas daarna moet ik nadenken of ik na de zomer bij Heerenveen blijf. Dat komt later dus. De volgende dag is voor mij nu het belangrijkste."