Koeman zet geen streep door naam Van Persie: 'Toonde wederom klasse'

Koeman zet geen streep door naam Van Persie: 'Toonde wederom klasse'

19-03-2018 15:57
19

In tegenstelling tot Wesley Sneijder houdt Robin van Persie nog wel kans op een terugkeer in het Nederlands elftal. Dat liet Ronald Koeman maandag weten op een persconferentie in Zeist.

Koeman sprak de voorbije periode met Van Persie. "Ik was bij Feyenoord en ik vond het ook nodig om Robin te spreken wat hij vond van het Nederlands elftal", aldus Koeman, die ook onder meer met Arjen Robben en Louis van Gaal sprak over het Nederlands elftal. Met Van Persie ging het ook over zijn eigen rol. "Hij heeft niet gezegd te stoppen bij Oranje. Maar hij zal eerst compleet fit moeten worden. Hij heeft zondag wederom zijn klasse laten zien. Ik zeg bij voorbaat ook geen nee."

Wat dat betreft ligt de situatie van RvP dus anders dan die van Robben en Sneijder. "Die twee zijn niet meer in beeld, om wat voor reden dan ook. Van Persie heeft niet gezegd dat hij stopt en ik heb niet gezegd dat ik hem nooit meer selecteer."

Sneijder
Zoals bekend reisde Koeman eerder deze maand naar Sneijder toe. "Ik ben daar wel met een boodschap naar toe gegaan. Ik heb dat niet in het midden gelaten. Want dan had Wesley zich nog wel gemeld vandaag denk ik", verduidelijkt Koeman, die aangeeft dat er nog wel degelijk een afscheid komt voor de recordinternational. "Dat gaat wel komen. Ook op een wijze waarvan wij zullen zeggen: ook in Nederland kunnen we zo dus iemand eren."

Sneijder heeft in het gesprek met Koeman aangegeven ook ambities te hebben als trainer. Daarvoor zal hij echter wel de trainersopleiding in Zeist moeten doen. Koeman: "Er is ooit maar één man geweest die dat papiertje heeft gekregen en dat is Johan Cruijff. Je zal cursus moeten doen. Als hij dat traject wil bewandelen dan sta ik met mijn staf open om hem die kans te bieden."

No Poll