Eredivisie-Belg wil niks weten van Nederlands paspoort: ''Dat nooit''

Eredivisie-Belg wil niks weten van Nederlands paspoort: ''Dat nooit''

21-03-2018 16:28
38

Stijn Wuytens is de enige basisspeler van AZ die deze week niet is opgeroepen voor een nationale ploeg. Dat zet de centrale verdediger aan het denken.

"Het is fantastische voor alle jongens en de club. Jammer dat ik er niet bij ben", toont onze 28-jarige Belg zich toch enigszins jaloers bij AZ TV. Wuytens beseft dat hij pech heeft wat betreft de concurrentie bij de Rode Duivels. "Het is gewoon een fantastische lijst met spelers. Dan moet je echt uitzonderlijk presteren om erbij te zijn."

Wuytens droomt wel van een oproep voor de Rode Duivels. "Het zit ergens heel ver in mijn achterhoofd. Het zou mooi zijn mocht het een keer gebeuren, maar als je realistisch kijkt naar alle namen weet je gewoon dat het heel moeilijk wordt", toont Wuytens zich eerlijk.

Met uitzondering van een seizoen in België speelt Wuytens al zijn hele loopbaan in Nederland. In principe zou hij een Nederlands paspoort aan kunnen vragen om eventueel voor Oranje uit te komen, waar hij meer kans zou hebben. Die optie sluit Wuytens direct uit. "Dat gaat niet gebeuren. Ik ben Belg en dat zal ook nooit veranderen."