Wijnaldum: Ik geloof daar niet zo in. Dat is meer een dingetje van de media

Wijnaldum: "Ik geloof daar niet zo in. Dat is meer een dingetje van de media"

22-03-2018 07:53
14

Georginio Wijnaldum zou zelf ook graag de nieuwe aanvoerder van Oranje willen zijn, maar Virgil van Dijk geldt vooralsnog als de grote favoriet. De middenvelder snapt dat wel.

"Virgil heeft er zeker de persoonlijkheid voor. Hij is een speler die heel veel praat in het veld, veel bezig is met het team, met zijn ploeggenoten. Dat deed hij vanaf het eerste moment al bij Liverpool", zegt Wijnaldum in gesprek met het Algemeen Dagblad. "En je hoeft alleen maar naar de statistieken te kijken, om te zien dat we bij Liverpool beter presteren sinds zijn komst deze winter. Virgil voegt echt wat toe aan ons elftal."

Wijnaldum heeft wel een dubbel gevoel bij de roep om Van Dijk als aanvoerder. "Toen hij nog bij Southampton speelde, hoorde je niemand dat zeggen, terwijl hij toen al dezelfde kwaliteiten had. De theorie dat voetballers meer status krijgen omdat ze bij een bepaalde club spelen: ik geloof daar niet zo in. Dat is meer een dingetje van de media. Volgens mij krijg je als speler status door op het veld te presteren, niet omdat je bij de ene club speelt of bij de andere. Zo werkt dat in mijn beleving niet."