Pieters krijgt forse boete van Stoke City: We zijn extreem teleurgesteld in hem

Pieters krijgt forse boete van Stoke City: "We zijn extreem teleurgesteld in hem"

22-03-2018 12:09
41

Stoke City heeft Erik Pieters een boete opgelegd voor het breken van de clubregels voor de cruciale wedstrijd tegen Everton. De linksback moet 70.000 pond, omgerekend zo'n 80.000 euro, inleveren.

Pieters werd vrijdagavond, de avond voor het treffen met Everton, gefotografeerd in een nachtclub in Cheshire. Manager Paul Lambert kreeg dat een paar uur voor de wedstrijd onder ogen te zien en is woest geworden op de Nederlander. Pieters werd direct verbannen uit de selectie voor het duel. Stoke City is ontsteld door het gebrek aan professionaliteit bij de linksback en heeft hem nu een boete van twee weken salaris opgelegd.

Pieters zou in de basis starten tegen Everton. "Erik is een zeer ervaren speler, dus we zijn extreem teleurgesteld dat hij is gaan stappen voor zo'n belangrijke wedstrijd", zegt voorzitter Peter Coates tegen de Telegraph. "We rekenen op professionaliteit van al onze spelers en Erik heeft ons flink laten zitten." Het is nog onzeker of Pieters komend weekend weer in de selectie zit.