Oranje-nieuweling werd verrot gescholden door Davids: Oei, dacht ik

Oranje-nieuweling werd verrot gescholden door Davids: "Oei, dacht ik"

22-03-2018 22:33
13

Dertien jaar jaar geleden is het alweer, maar Jan Kromkamp herinnert het zich nog maar al te goed. In 2005 speelde hij zijn tweede interland namens het Nederlands elftal tégen Engeland. De rechtsback kreeg een basisplaats van bondscoach Marco van Basten en deed het prima op Villa Park. 

"Daar was ik blij om", blikt de inmiddels 37-jarige Kromkamp terug met Leeuwarder Courant. "Er zat veel spanning voor mij op die wedstrijd. Het was mijn tweede interland. Bij mijn eerste, tegen Zweden kort na het EK van 2004, was ik nog te licht voor het niveau."

"Ik was verrast dat ik erbij zat, was totaal niet met Oranje bezig en had geen idee hoe of wat. Ik weet nog dat Edgar Davids me tijdens die interland verrot schold. Oei, dacht ik, dit is wel even anders dan de Eredivisie. Tegen Engeland moest ik laten zien dat ik het niveau aankon en dat lukte."

Hij is benieuwd naar het 'nieuwe' Oranje van Ronald Koeman. "Hij heeft mij in 2006 naar PSV gehaald. Ik vind hem, net als Van Basten, een prima trainer en persoon. Hij speelt geen rol en dat zijn de besten. Het Nederlands elftal staat, net als in 2005, voor een opbouwfase. Koeman is de juiste man om dat te begeleiden."

Lees ook: De 5-3-2 van Koeman: vooral vraagtekens op middenveld van nieuw Oranje