Overmars neemt stelling na transfergeruchten uit Spanje: 'Willen dat hij blijft'

Overmars neemt stelling na transfergeruchten uit Spanje: 'Willen dat hij blijft'

23-03-2018 06:50
70

Marc Overmars heeft zich in De Telegraaf uitgesproken tegen een vertrek van Matthijs de Ligt en Justin Kluivert bij Ajax deze zomer. De directeur spelersbeleid van de Amsterdammers volgt daarmee het voorbeeld van Ronald Koeman.

De bondscoach vertelde donderdag desgevraagd dat hij hoopt dat jonge talenten wat langer in Nederland blijven. "Ik heb het hier met Justin over gehad. Hij is nu met Ajax in gesprek over contractverlenging. Kluivert is pas achttien en in mijn ogen is dat te jong om naar de Premier League te vertrekken", liet Koeman weten.

Ook Overmars meent dat het te vroeg is voor een vertrek van De Ligt en Kluivert. Spaanse media meldden dat FC Barcelona voorlopig is afgehaakt voor de centrale verdediger, omdat Ajax een transfersom van liefst zestig miljoen euro zou hebben verlangd. Een prijs is echter nooit genoemd, meldt De Telegraaf. Al wil Overmars daar niet op ingaan.

"We willen dat Matthijs blijft", zegt de Ajax-directeur, die dat aan alle geïnteresseerden duidelijk maakte. Hetzelfde geldt voor Kluivert. "Ze zijn allebei erg jong om te vertrekken."