'Twente juicht te vroeg na afgewezen claim: belastingdienst eist ruim 2 miljoen'

'Twente juicht te vroeg na afgewezen claim: belastingdienst eist ruim 2 miljoen'

23-03-2018 07:40
161

De belastingdienst eist ruim twee miljoen euro aan naheffingen en boetes van FC Twente. De fiscus heeft bewijs in handen dat oud-bestuurders van de Tukkers van plan waren om Dusan Tadic via diens zaakwaarnemer 1,8 miljoen euro zwart uit te betalen.

Dat meldt het NRC. Twente betaalde uiteindelijk geen 1,8 miljoen euro maar ruim 7 ton aan Zoran Pavlovic. Onduidelijk is of de zaakwaarnemer dit bedrag heeft doorbetaald aan Tadic. Pavlovic eiste bij de arbitragecommissie van de KNVB de uitbetaling van de resterende 1,1 miljoen, maar de club hoeft die niet te betalen, zo werd donderdag duidelijk.

Wedden

Meer odds

Twente werd vorig jaar november door de belastingdienst op de hoogte gesteld van het verwijt dat de club opzettelijk geen belasting wilde betalen over een vertrekbonus voor Tadic. Pavlovic eiste die 1,8 miljoen bovenop de 1,8 miljoen die hij zelf ontving. Van dit voornemen tot belastingontduiking was volgens de fiscus 'een groot aantal functionarissen binnen FC Twente op de hoogte', waaronder Joop Munsterman en Aldo van der Laan.

De Tukkers zien geen grond voor naheffing, maar hebben een boete van 250.000 euro al geaccepteerd. Er loopt nog een discussie met de belastingdienst over een naheffing van 1,9 miljoen. Overigens houdt Twente rekening met een fikse aanslag. Hiervoor is 5,9 miljoen gereserveerd.