FC Twente ontsnapt uit wurggreep in zaak Tadic: miljoenenclaim afgewend

FC Twente ontsnapt uit wurggreep in zaak Tadic: miljoenenclaim afgewend

22-03-2018 16:09
67

Een belangrijke zege voor FC Twente naast het veld. De arbitragecommissie van de KNVB heeft een claim van ruim 1,1 miljoen euro naar aanleiding van de transfer van Dusan Tadic afgewezen.

FC Twente-directeur Erik Velderman reageert gelukkig op de uitspraak. "De gang van zaken rond de transfer van Tadic houdt FC Twente al geruime tijd in een wurggreep. Het is een complexe zaak, waarbij ook fiscale aspecten een belangrijke rol spelen. FC Twente moet zo snel mogelijk duidelijkheid krijgen op dit soort dossiers zodat alle tijd en energie op de toekomst van de club kan worden gericht", laat hij weten op de clubsite.

"Door deze uitspraak van de arbitragecommissie is een belangrijke claim afgewend en zetten we weer een belangrijke stap in de goede richting", aldus Velderman. In 2012 werd bij de transfer van Tadic van FC Groningen naar FC Twente afgesproken dat zijn zaakwaarnemer Zoran Pavlovic van Friends & Football bij een volgende overstap vijftien procent van de afkoopsom zou krijgen. Toen de aanvaller in 2014 verhuisde naar Southampton eiste Pavlovic nog eens vijftien procent omdat de aanvaller anders de overstap niet zou maken.

Pavlovic speelde in op het feit dat de Tukkers onder financiële druk stonden en het zich niet konden veroorloven om de transfer van circa dertien miljoen euro te zien afketsen. Twente krijgt echter bijval van de arbitragecommissie, die oordeelt dat de claim van Friends & Football niet terecht is. De tweede overeenkomst is tot stand gekomen onder invloed van dwaling aan de zijde van FC Twente die te wijten is aan de verkeerde voorstelling van zaken door Friends & Football. Op basis daarvan is die tweede overeenkomst vernietigd.

Toch is de zaak voor Twente nog niet ten einde. De Belastingdienst doet nog onderzoek naar de (omvangrijke) betalingen aan Friends & Football. De Enschedese club houdt er rekening mee dat er nog een naheffing komt.