Druk op Van Drongelen: Je voelt ook wel wat spanning vanuit de club

Druk op Van Drongelen: "Je voelt ook wel wat spanning vanuit de club"

24-03-2018 19:50
18

Rick van Drongelen leert ontzettend veel in de Bundesliga. Afgelopen zomer verkaste de negentienjarige verdediger voor miljoenen euro's van Sparta naar Hamburger SV. Daar is Van Drongelen de laatste weken basisspeler. 

"Ik denk dat ik mij goed heb aangepast. In het begin speelde ik alles, maar toen raakte ik geblesseerd. Daarna heb ik een tijdje niet gespeeld, maar onder de laatste twee trainers word ik weer opgesteld", vertelt hij in gesprek met ELF Voetbal Magazine"Het is lekker dat ik nu een reeks wedstrijden kan spelen. Dan kom je er ook beter in."

Met nog slechts enkele speelrondes te gaan staat HSV op de laatste plaats in Duitsland. Degradatie dreigt. "Je voelt ook wel wat spanning vanuit de club en hoort de fans fluiten. We proberen als team rustig en realistisch te blijven", legt Van Drongelen uit.

"Ik denk dat je zelf niet gefrustreerd moet worden. Daar word je ook niet beter van. Er zijn nog zeven wedstrijden te spelen en daarin moet je van wedstrijd tot wedstrijd leven. Of dit de meest leerzame periode uit mijn carrière is? Ja, dat denk ik wel."