Geduld van Cruijff-nabestaanden raakt op: 'Ik heb geen positieve signalen gehoord'

Geduld van Cruijff-nabestaanden raakt op: 'Ik heb geen positieve signalen gehoord'

24-03-2018 20:55
178

Het 'raakt' de nabestaanden van wijlen Johan Cruijff dat het maar niet lukt om de naamswijziging van de Arena te wijzigen naar de Johan Cruijff Arena. Woordvoerder Carole Thate laat dat zaterdag weten. 

Het is op de dag af twee jaar geleden dat Cruijff overleed. Na de dood van het Nederlandse voetbalicoon werd door alle betrokken partijen - Ajax, de gemeente en het stadion - afgesproken dat de thuishaven van Ajax vernoemd zou worden naar de legendarische Nummer 14. 

Het blijft echter verdacht stil - en dat stoort de familie Cruijff, zei Thate zaterdag in het Radio 1-programma WNL op Zaterdag. "We moeten er voor waken dat de familie zegt: het is graag of niet.De langdurige onderhandelingen over een naamswijziging beginnen inmiddels 'respectloze vormen' aan te noemen, voegde ze daar aan toe. 

Aanvankelijk was er de hoop dat de naamswijzing op 25 april - de verjaardag van Cruijff - een feit zou zijn. Thate heeft er echter een hard hoofd in. "Ik heb tot nu toe geen positieve signalen gehoord. Heel teleurstellend."

"Voor Johan was Ajax een vierde kind. Daarom raakt het de familie des te meer dat het niet lukt om die Arena naar Johan te vernoemen."

Lees ook: Van der Sar: 'Betreuren dat Ajax Johan dit nog niet heeft kunnen geven'