'PSG omcirkelt naam topkandidaat en stelt salarisverhoging in het vooruitzicht'

'PSG omcirkelt naam topkandidaat en stelt salarisverhoging in het vooruitzicht'

25-03-2018 08:14
10

Paris Saint-Germain heeft de gesprekken met de vertegenwoordigers van Antonio Conte geopend. De Chelsea-manager moet komende zomer Unai Emery opvolgen in het Parc des Princes, meldt kwaliteitskrant The Guardian.

Dat het contract van Emery niet wordt verlengd, lijdt haast geen twijfel meer. De Spaanse coach is er niet in geslaagd om PSG naar Europees succes te leiden. De Parijse leiding ziet in José Mourinho, Diego Simeone, Massimiliano Allegri en Conte geschikte opvolgers. Mede doordat de andere drie moeilijk zijn weg te lokken bij hun clubs, valt de keuze op Conte.

De Italiaan is gefrustreerd bij Chelsea door het uitblijven van de door hem gewenste versterkingen en lijkt open te staan voor een nieuwe uitdaging. Hij is ook in beeld om bondscoach van Italië te worden, maar geeft er de voorkeur aan om als clubtrainer actief te blijven, schrijft The Guardian.

Conte kan bij PSG een kleine salarisverhoging tegemoet zien. Waar hij bij Chelsea zo'n 10,8 miljoen per seizoen verdient, kan hij bij de Franse topclub bijna 11,5 miljoen gaan opstrijken.

Lees ookPSG-speler verklapt: 'Gaan veel dingen veranderen, waaronder de trainerspositie'