Bayern gaat voor vertrek steunpilaar liggen: 'Ik ga graag een weddenschap aan'

Bayern gaat voor vertrek steunpilaar liggen: 'Ik ga graag een weddenschap aan'

26-03-2018 17:32
6

Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge is er voor de volle honderd procent van overtuigd dat Robert Lewandowski volgend seizoen nog bij Bayern München speelt. De Poolse spits zou in de belangstelling staan van onder meer Real Madrid.

"Ik ga daar graag een weddenschap voor aan", zegt Rummenigge tegenover Kicker. Lewandowski ligt nog tot medio 2021 vast bij Bayern en de club wil zijn topschutter niet kwijt. "Robert is extreem belangrijk voor onze ploeg en misschien wel de beste nummer 9 van Europa." De preses wijst op een situatie van tien jaar geleden. Chelsea bood toen tachtig miljoen euro plus José Bosingwa voor Franck Ribéry. "Een waanzinnig bod, maar toch hebben we het afgewezen. Niemand kan tegen onze wil een speler van ons kopen."

Wedden

Meer odds

Lewandowski wekte eind vorig jaar verbazing door openlijk vraagtekens te plaatsen bij het transferbeleid van de club. De Pool drong erop aan om meer topspelers te halen, ook als daarvoor diep in de buidel getast moet worden. "Robert is bij ons in dienst als voetballer en daar krijgt hij veel geld voor", reageert Rummenigge. "Ik betreur zijn uitspraken. Iedereen die de trainer, de club of zijn teamgenoten bekritiseert, zal direct problemen krijgen met mij."