Swart laat zich uit over Ajax-verbanning: 'Hij is een beetje in de war geraakt'

Swart laat zich uit over Ajax-verbanning: 'Hij is een beetje in de war geraakt'

28-03-2018 18:13
51

Sjaak Swart is teleurgesteld dat Amin Younes is verbannen naar het tweede elftal bij Ajax. Volgens de clubicoon van de Amsterdammers had de situatie nooit zo hoeven escaleren.

Ajax maakte maandag bekend dat Younes niet meer in actie zal komen voor Ajax, nadat hij weigerde in te vallen in het duel met sc Heerenveen. "Ik vind het jammer, want het is een heerlijk ventje. Hij heeft zich fantastisch gedragen bij Ajax", reageert Swart tegenover Telesport TV. "Hij heeft altijd geprobeerd meer te doen als ieder ander op de training. Dus ik vind het jammer dat dit gebeurd is."

"Het was niet nodig geweest", vervolgt Swart. "En kijk, de manier waarop het gegaan is, ben ik het niet helemaal mee eens. Als hij gevraagd wordt in te vallen, moet hij dat doen. Aan de andere kant, in de 91e minuut invallen vind ik geen beloning", aldus Mister Ajax, die wel weet waar het aan schort bij de Duitse linksbuiten.

"Die jongen is natuurlijk een beetje in de war geraakt dat hij al bij het Duitse elftal kwam. Dat is hoog, maar hij had nog een of twee jaar bij Ajax moeten spelen. Ook om beter te worden, want zo goed was hij ook niet de laatste tijd. Maar hij kan wel voetballen." Younes zou komende zomer overstappen naar Napoli, al lijkt hij daar zelf onderuit te willen.