'Derksen, Genee en Van der Gijp krijgen bij Talpa gezelschap van 'Directeurtje''

'Derksen, Genee en Van der Gijp krijgen bij Talpa gezelschap van 'Directeurtje''

Gepubliceerd: donderdag 29 maart 2018 om 17:55do 29-03-2018 om 17:55

Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp blijven samenwerken met Marco Louwerens. De zenderdirecteur van RTL7 vertrekt, in navolging van het Voetbal Inside-drietal, naar Talpa.

Dit meldt het Algemeen Dagblad donderdagmiddag. Louwerens werkte elf jaar lang bij RTL en was sinds 2011 eindverantwoordelijke bij RTL7. De 51-jarige Rotterdammer gold enige tijd als gedroomde opvolger van de binnenkort afscheid nemende RTL-directeur Erland Galjaard, maar kiest nu dus voor een transfer. Volgens het AD heeft Louwerens zijn beslissing onafhankelijk van Derksen, Genee en Van der Gijp genomen.

Louwerens, bijgenaamd 'Marcootje' en 'Directeurtje', moest als programmadirecteur vaak de VI-brandjes blussen. Zo moest hij in de zomer van 2014 alle zeilen bijzetten om Derksen en Van der Gijp weer op één lijn te krijgen, nadat de twee tijdens VI Oranje in conflict waren gekomen. In september kwam hij zelf in botsing met Derksen. De VI-routinier kraakte tijdens een uitzending het RTL-beleid af, waarna hij een woedende e-mail van Louwerens ontving. In december was de ruzie echter weer bijgelegd en ging de directeur verkleed als Sinterklaas aan tafel zitten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Transfernieuws

Poll

Blijf je, na al het transfernieuws, gewoon naar VI kijken?

Ja
88%
Nee
5%
Ik keek toch al niet
6%
(2084 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws