Ajax-captain over drama: Gaan Appie nooit vergeten, dit blijft je hele leven bij

Ajax-captain over drama: "Gaan Appie nooit vergeten, dit blijft je hele leven bij"

30-03-2018 22:59
27

Een kleine negen maanden geleden zakte Abdelhak Nouri in elkaar tijdens het trainingskamp van Ajax in Oostenrijk. Joël Veltman, destijds net door toenmalig hoofdtrainer Marcel Keizer gekozen als aanvoerder, moest na het drama de pers te woord staan. De emoties zitten nog steeds hoog bij de verdediger.

"Dat was zwaar, er kwam veel op de ploeg af. Ik zag jonge jongens die Appie zo goed kenden... Ze zaten er helemaal doorheen", beschrijft Veltman de situatie in de spelersgroep na de gebeurtenis tegenover Ajax Showtime. Medespelers zochten steun bij hem. "Ze hadden me nodig, maar ik had ook mijn eigen emoties. Die kon ik niet wegstoppen, want dan zouden ze op een later moment keihard terugkomen."

"Dit soort dingen maak je natuurlijk liever niet mee, maar het is gebeurd en uiteindelijk is dat proces van verwerken en goed communiceren enorm leerzaam geweest. We gaan Appie nooit vergeten, dit blijft je hele leven bij", aldus Veltman, die het moment in Zillertal nog goed voor de geest kan halen. "Ineens valt je maatje neer, op het veld. Ik krijg weer kippenvel als ik aan dat moment denk."