Monaco-aanvaller beticht van identiteitsfraude: 'Heeft leeftijd en naam veranderd'

Monaco-aanvaller beticht van identiteitsfraude: 'Heeft leeftijd en naam veranderd'

Gepubliceerd: dinsdag 3 april 2018 om 19:44di 03-04-2018 om 19:44

Lacina Traoré is niet wie hij zegt dat hij is. Althans, dat beweert Ibrahim Koné, voorzitter van zijn oude club l'Etoile Sportive d'Abobo. De aanvaller van AS Monaco zou liegen over zijn leeftijd en naam.

Volgens Koné is Traoré niet 27, maar 29 jaar. "En in 2005 heette hij ook nog eens Traoré Ménéné", zegt hij tegen RFI. "Tot mijn grote verrassing heeft hij zijn leeftijd en naam veranderd. Dit probleem is nu al dertien jaar aan de gang. Het is niet eerlijk. Zeker niet als professionele sporter. Daarom span ik een rechtszaak aan."

Tijdens zijn twee 'ontbrekende' jaren zou Traoré gespeeld hebben voor l'Etoile Sportive d'Abobo. Koné zegt bewijzen te hebben dat de spits bij zijn club actief was. De Ivorianen liepen door de identiteitsfraude veel geld mis aan opleidingsvergoedingen.

Traoré staat sinds 2014 onder contract bij AS Monaco, maar daar brak hij nooit door. De afgelopen jaren speelde hij op huurbasis voor Everton, CSKA Moskou en Sporting Gijón. Dit seizoen werd hij ondergebracht bij Amiens.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws