'Valverde blust Barça-brandje: aankoop ligt wakker van gebrek aan speeltijd'

'Valverde blust Barça-brandje: aankoop ligt wakker van gebrek aan speeltijd'

04-04-2018 19:23
6

Yerry Mina maakt zich zorgen over zijn situatie bij FC Barcelona. Dat meldt Pasion Futbol. De verdediger, die in januari overkwam van Palmeiras, heeft inmiddels een gesprek gehad met trainer Ernesto Valverde.

Mina ontbrak afgelopen weekend in de selectie van Barcelona voor de competitiewedstrijd tegen Sevilla (2-2). Dat leidde tot verbazing bij de 23-jarige verdediger, die sinds zijn komst slechts mondjesmaat aan spelen toekomt. In een gesprek met Valverde zou Mina zijn zorgen hebben geuit. Inmiddels is de kou alweer uit de lucht.

Valverde heeft Mina duidelijk gemaakt dat hij een belangrijke speler voor de toekomst is, maar dat speelminuten om meerdere redenen schaars zijn dit seizoen. De Colombiaanse winteraankoop is volgens de Barça-trainer nog niet volledig aangepast aan het Europese voetbal, terwijl de verdediging met Gerard Piqué en Samuel Umtiti goed staat en experimenteren risicovol is.

Mina, die volgend seizoen misschien concurrentie krijgt van Matthijs de Ligt, heeft de belofte gekregen dat hij volgend seizoen meer speeltijd krijgt.