El Ghazi: 'Ik ben nog niet bij Appie geweest, ben bang voor hoe ik hem aantref'

El Ghazi: 'Ik ben nog niet bij Appie geweest, ben bang voor hoe ik hem aantref'

05-04-2018 10:10
29

Anwar El Ghazi denkt nog dagelijks aan Abdelhak Nouri. De dag dat het misging met de 21-jarige Ajacied staat in zijn geheugen gegrift.

El Ghazi stond op het punt om te trainen, toen hij het nieuws hoorde. "Ik keek nog even op mijn telefoon en zag dat mijn oom belde. Hij zei dat Appie in Oostenrijk op de grond lag na een hartstilstand. Ik kon het niet geloven. Allerlei mensen appten mij. Ik heb niet meer getraind die dag", vertelt de aanvaller van OSC Lille aan ELF Voetbal Magazine.

"Alle gelovigen weten dat er beproevingen komen in het leven, maar dit verwacht je niet. Ik ben een paar dagen later ook naar de familie van Appie geweest. Je weet niet wat je moet zeggen. Ik ben nog niet bij Appie in het ziekenhuis geweest. Ik ben bang voor hoe ik hem aantref. Dat het op mijn netvlies gebrand blijft."

El Ghazi weet soms niet goed hoe hij met de situatie moet omgaan. "Het is moeilijk. Je wil zo graag helpen, maar bent machteloos. Ik ben ook niet iemand die wekelijks de familie appt. Ik wil ze niet lastigvallen. Stiekem houd ik hoop. Dat Appie ooit weer kan praten. Of in een rolstoel kan leven. Dat hij nog een teken van leven geeft."

Check ook: El Ghazi scoort voor Lille en toont shirt met 'Nouri 34'