'Einde van 'Robbery'-tijdperk in München: lucratief contract in Midden-Oosten'

'Einde van 'Robbery'-tijdperk in München: lucratief contract in Midden-Oosten'

05-04-2018 19:28
22

Franck Ribéry lijkt bezig aan zijn laatste maanden als speler van Bayern München. De Franse vedette staat volgens diverse media op het punt om een lucratief contract te signeren in het Midden-Oosten. 

Al-Ittihad wil Ribéry (34) volgens La Presse in de nadagen van zijn carrière miljoenen betalen om nog één of twee jaar in Saudi-Arabië te voetballen. De vleugelaanvaller lijkt in te gaan op de avances van Al-Ittihad, óók omdat Bayern hem nog altijd geen duidelijkheid heeft verschaft over de toekomst.

Het contract van Ribéry loopt af bij Der Rekordmeister. De leiding van de aanstaande kampioen van Duitsland gaf eerder aan dat er pas déze maand met de Fransman en enkele andere spelers wordt gesproken over een nieuwe verbintenis - voor Ribéry blijkbaar reden om zijn conclusies te trekken. 

Ribéry verkaste in 2007 van Olympique Marseille naar Bayern. Met de Duitse grootmacht won hij onder meer zeven landstitels en één keer de Champions League. In München vormt hij al jaren een levensgevaarlijk vleugelduo met Arjen Robben. Ook de toekomst van de 34-jarige Nederlander bij Bayern is onzeker, aangezien Robben eveneens over een aflopend contract beschikt.