'Toekomst Dembélé onzeker in Londen; Spurs kijkt naar Italiaanse controleur'

'Toekomst Dembélé onzeker in Londen; Spurs kijkt naar Italiaanse controleur'

05-04-2018 20:46
6

Tottenham Hotspur is achter de schermen druk bezig met versterkingen voor komend seizoen. Controleur Bryan Cristante (Atalanta Bergamo) en verdediger Jamaal Lascelles (Newcastle United) zijn in beeld bij Spurs. De belangstelling voor het duo heeft te maken met de situaties van Mousa Dembélé en Toby Alderweireld. 

Het contract van Dembélé (30) loopt in de zomer van 2019 af. De Belgische middenvelder wil graag praten over een nieuwe deal, weet The Telegraphmaar een aanzienlijk hoger salaris én een verbintenis voor minimaal drie of vier jaar zijn een must. Grote vraag is of de zuinige Spurs-voorzitter Daniel Levy akkoord gaat met die eisen van Dembélé. De oud-speler van AZ en Willem II is behoorlijk blessuregevoelig gebleken in de voorbije jaren. 

Net als Dembélé heeft ook Alderweireld fikse salariseisen. Gesprekken met de verdediger zijn inmiddels vastgelopen, melden Engelse media. Tottenham lijkt bereid om de 29-jarige Alderweireld komende zomer te verpatsen aan de hoogste bieder. Onder meer Paris Saint-Germain en Chelsea hebben interesse. 

Eerder deze week kwam het gerucht naar buiten dat Spurs de ontwikkeling van Matthijs de Ligt op de voet volgt. Ook Lascelles, captain van Newcastle United, is in beeld. Voor het middenveld heeft Spurs Cristante op het oog. De Italiaan is dit seizoen de grote uitblinker bij het Atalanta van Marten de Roon en Hans Hateboer.