Bericht uit Londen: Spurs wil wéér toeslaan bij Ajax en legt 55 miljoen klaar

Bericht uit Londen: Spurs wil wéér toeslaan bij Ajax en legt 55 miljoen klaar

03-04-2018 14:06
102

Tottenham Hotspur ziet Matthijs de Ligt als een geschikte kandidaat om in de voetsporen te treden van Toby Alderweireld. De achttienjarige verdediger van Ajax en Oranje is dit seizoen intensief gescout door de vice-kampioen van de Premier League. 

FC Barcelona, Bayern München, Real Madrid, Arsenal: tal van Europese topclubs zijn de afgelopen maanden gelinkt aan De Ligt, die een fantastische ontwikkeling doormaakt in Amsterdam. Nu kan dus ook Spurs aan dat imponerende rijtje van grootmachten worden toegevoegd. 

Football London heeft vernomen dat de ploeg van manager Mauricio Pochettino zéér geïnteresseerd is in De Ligt. De belangstelling voor de tiener kan niet los worden gezien van het waarschijnlijke afscheid van Alderweireld. Het contract van de Belgische routinier loopt in 2020 af en er is nog altijd geen akkoord bereikt over een nieuwe verbintenis. Daarom lijkt Tottenham komende zomer te gaan cashen voor Alderweireld.

De Ligt heeft naar verluidt een prijskaartje van zo'n 55 miljoen euro. In augustus 2017 legde Spurs ruim 40 miljoen euro op tafel voor Davinson Sánchez - destijds een clubrecord voor de club. Eerder maakten Christian Eriksen en Jan Vertonghen ook al de overstap van Amsterdam naar Londen.