'Hij is een ander type maar kan Jörgensen opvolgen, ontegenzeggelijk kwaliteiten'

'Hij is een ander type maar kan Jörgensen opvolgen, ontegenzeggelijk kwaliteiten'

06-04-2018 06:45
15

Fran Sol mag zich na het spektakelstuk van Willem II tegen FC Utrecht (3-2) de topscorer van de Eredivisie noemen. Een transfer lijkt een kwestie van tijd, ziet ook Mariano Bombarda.

Volgens Willem van Hanegem is Sol zelfs de perfecte opvolger van Nicolai Jörgensen bij Feyenoord. Bombarda, oud-spits van beide clubs, is minder uitgesproken, al denkt hij wel dat de Spanjaard dat aankan. "Ik ken Fran, hij heeft een goeie mentaliteit. Maar hij is wel een iets ander type dan Jörgensen", zegt Bombarda tegen de NOS.

"Hij heeft ontegenzeggelijk kwaliteiten. Hij maakt veel slimme doelpunten in de zestien en scoort ook veel met het hoofd bij de tweede paal", aldus Bombarda, die stelt dat Sol onmisbaar is in de strijd tegen degradatie. "Simpel gezegd heb je om te overleven een goede keeper nodig, een redelijke verdediging en een spits die er vijftien inschiet. Dat was in mijn tijd al zo en dat geldt nu nog steeds. Met dat laatste zit het in ieder geval wel goed."

Sol heeft nog een contract tot volgend jaar bij Willem II met een optie op nog een seizoen. Mogelijk lonkt evenwel een transfer naar een topclub. Bombarda zou een tussenstap naar de middenmoot of subtop van de Eredivisie ook een goede mogelijkheid vinden. "Misschien kan hij daar samen met Willem II naartoe groeien. Met twee gerichte versterkingen acht ik dat zeker mogelijk."

Lees ookAjacied overtuigd van spits: 'Of hij het kan redden bij een topclub? Natuurlijk'