'Dost staat voor terugkeer: interesse van nummer negen van Bundesliga'

'Dost staat voor terugkeer: interesse van nummer negen van Bundesliga'

06-04-2018 18:30
13

Bas Dost kan komende zomer wellicht terugkeren naar de Bundesliga. De 28-jarige spits staat in de belangstelling van Borussia Mönchengladbach, meldt transferwebsite Transfermarketweb vrijdag.

Gladbach is zeer onder de indruk van het doelpuntenmoyenne van Dost bij Sporting Portugal. De Oranje-international heeft een gemiddelde van meer dan een goal per wedstrijd over de laatste twee seizoenen in Lissabon. Ook dit seizoen staat de teller alweer op 23 competitiegoals en vier Europese treffers.

Dost was al eerder actief in de Bundesliga. Hij verruilde sc Heerenveen in de zomer van 2012 voor VfL Wolfsburg, maar dat avontuur werd geen groot succes. Na vier seizoenen werd de goaltjesdief verkocht aan Sporting Portugal, dat een kleine twaalf miljoen euro voor hem betaalde. De Friezen hadden eerder zeven miljoen voor hem ontvangen.

Dost brak bij FC Emmen door in het betaald voetbal, waarna hij via Heracles Almelo bij Heerenveen terecht kwam. Hij verdiende een transfer nadat hij zich met 32 goals tot topscorer van de Eredivisie had gekroond in 2012.