Update: KNVB plant datum in voor veelbesproken duel tussen Jong Ajax en NEC

Update: KNVB plant datum in voor veelbesproken duel tussen Jong Ajax en NEC

10-04-2018 16:24
299

Het Jupiler League-duel tussen NEC en Jong Ajax moet worden overgespeeld. Dat heeft de KNVB zondagavond bekendgemaakt.

De Amsterdamse beloften wonnen de kraker van vrijdagavond met 2-0, maar stelden in de persoon van Teun Bijleveld een niet-speelgerechtigde speler op. De middenvelder had in de voorgaande wedstrijd tegen FC Dordrecht zijn vijfde gele kaart van het seizoen gepakt, waardoor hij geschorst was voor de clash met de Nijmegenaren. Jong Ajax was echter niet ingelicht over die schorsing en liet Bijleveld negentig minuten lang meespelen.

De voetbalbond erkent dat het in de fout is gegaan, maar stelt dat het meespelen van Bijleveld een eerlijk verloop van de competitie in de weg staat. 'De KNVB betreurt de situatie, maar vindt dat het overspelen van de wedstrijd recht doet aan het juiste verloop van de competitie. Gezien de omstandigheden zal de aanklager betaald voetbal geen tuchtrechtelijke maatregelen nemen tegen Ajax.'

De twee clubs en de KNVB gaan in onderling overleg een nieuwe speeldatum vaststellen.

Update 10/4: Het competitieduel tussen Jong Ajax en NEC wordt op maandag 16 april (20.00 uur) overgespeeld op sportpark De Toekomst. Beide clubs maken dat dinsdag bekend. Zowel Jong Ajax als NEC heeft momenteel 67 punten uit 34 duels. Koploploper Fortuna Sittard staat na 35 duels op 69 punten.