De Telegraaf: Ajax scout toptarget twee keer, Overmars praat met zaakwaarnemer

De Telegraaf: Ajax scout toptarget twee keer, Overmars praat met zaakwaarnemer

09-04-2018 06:52
72

Marc Overmars lijkt volgens De Telegraaf 'de turbo' erop te zetten in de zoektocht naar versterkingen. Lisandro Magallán is afgelopen week twee keer gescout, terwijl de directeur spelersbeleid van Ajax zou hebben gesproken met de zaakwaarnemer van Edson Alvarez.

De tweede plaats van Ajax is bijna een zekerheid, waardoor Overmars weet wat er mogelijk is met oog op volgend seizoen. Het is zijn taak om trainer Erik ten Hag een volwaardige selectie te geven voor de seizoenstart. Ajax moet er vroeg staan, omdat het naar alle waarschijnlijkheid instroomt in de tweede voorronde van de Champions League.

Wedden

Meer odds

Eén van de beoogde versterkingen is Magallán (24). De Argentijnse verdediger van Boca Juniors werd afgelopen week bekeken door hoofdscout Henk Veldmate, meldt De Telegraaf. Ook zondag was Veldmate toeschouwer, toen Magallán negentig minuten speelde tegen Defensa y Justicia. Hij wordt sinds vorig jaar in verband gebracht met Ajax.

Lees ook: Ajax wil Magallán: rechtenstudent, Man City-target en met tegenzin op Instagram

Daarnaast sprak Overmars in Amsterdam met Eduardo Hernandez, de zaakwaarnemer van de twintigjarige Alvarez. Dat had een vrijblijvend karakter, aldus De Telegraaf. Alvarez is een centrale verdediger van het Mexicaanse Club América, wordt door meer Europese clubs begeerd, maar is nu nog 'relatief goedkoop'. Toch lijkt hij pas een optie te worden als Matthijs de Ligt vertrekt. Alvarez maakt een goede kans op een plek in de WK-selectie van Mexico.

Overmars legde voor volgend seizoen al twee versterkingen vast. Perr Schuurs (Fortuna Sittard) en Hassane Bandé (KV Mechelen) sluiten in de zomer aan in Amsterdam. Bandé zat zondagmiddag op de tribune van de Johan Cruijff Arena tijdens Ajax - Heracles Almelo (1-0).