Torres en Simeone (met de inmiddels vertrokken Yannick Carrasco)

Dubbel nieuws voor Atlético Madrid: clubicoon vertrekt, clubicoon blijft

Dubbel nieuws voor Atlético Madrid: clubicoon vertrekt, clubicoon blijft

09-04-2018 17:39
18

Fernando Torres is aan zijn laatste maanden als speler van Atlético Madrid bezig. Het 34-jarige kind van de club maakte tijdens een sponsorbijeenkomst bekend dat hij zijn aflopende contract niet zal verlengen.

"Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om te zeggen dat dit mijn laatste seizoen bij Atlético is", aldus El Niño, die tussen 2001 en 2007 het rood-witte shirt droeg en in 2016 terugkeerde na omzwervingen bij Liverpool, Chelsea en AC Milan. "Het is geen gemakkelijke beslissing geweest, maar wel het beste gezien de huidige omstandigheden. Mijn rol is niet zo groot meer en het is nu tijd om plaats te maken voor anderen. Ik had hier mijn carrière willen afsluiten, maar het leven loopt niet altijd zoals je wilt. Nu ga ik op zoek naar een nieuwe club."

Trainer Diego Simeone blijft wél bij Los Rojiblancos. De Argentijn staat al sinds december voor de spelersgroep en kan er geen genoeg van krijgen. "Ik wil omhoog met de club en ik denk dat dit mogelijk is. Daarom blijf ik", liet Simeone weten na de stadsderby tegen Real Madrid van zondag, geciteerd door Marca.