Nieuws vanuit Baskenland: 'One Club Man' neemt afscheid na 530 wedstrijden

Nieuws vanuit Baskenland: 'One Club Man' neemt afscheid na 530 wedstrijden

10-04-2018 18:28
10

Xabi Prieto gaat na afloop van dit seizoen afscheid nemen van het profvoetbal, laat zijn club Real Sociedad dinsdag weten. De 34-jarige Bask heeft gedurende zijn volledige profcarrière het blauw-witte shirt van Real Sociedad gedragen.

Prieto zal woensdag naar Anoeta, het stadion van de nummer dertien van Spanje, komen om extra tekst en uitleg over zijn beslissing te geven, laat de club weten in een officieel statement. 'Xabi mag toegevoegd worden aan het selecte rijtje van 'One Club Men'. Dankzij zijn grote klasse binnen én buiten de lijnen zal hij voor altijd een prominent lid van de Real-familie blijven", doen de Txuri-Urdin hun clubicoon uitgeleide.

De middenvelder maakte tijdens het seizoen 2002-2003 zijn profdebuut namens Real Sociedad B. Een jaar later werd hij overgeheveld naar de A-selectie van de Basken. Sindsdien kwam hij tot liefst 530 officiële wedstrijden voor Real Sociedad. Prieto degradeerde in 2007 met de club uit de Primera Division, keerde drie jaar later terug op het hoogste niveau en speelde in het seizoen 2013/2014 zelfs in de Champions League.