Spurs-sensatie Sánchez heeft wereld aan zijn voeten: 'Het is eigenlijk bizar'

Spurs-sensatie Sánchez heeft wereld aan zijn voeten: 'Het is eigenlijk bizar'

Gepubliceerd: donderdag 12 april 2018 om 09:00do 12-04-2018 om 09:00

Acht maanden na zijn transfer van Ajax naar Tottenham Hotspur is Davinsón Sanchez niet meer weg te denken uit de defensie van de vice-kampioen van Engeland. Journalisten, fans, mede-spelers, manager Mauricio Pochettino: iedereen is overdonderd door de sensationele ontwikkeling van de Colombiaanse verdediger in Londen. Sánchez heeft de wereld aan zijn voeten.

28 oktober 2017 - de laatste keer dat tank Toby Alderweireld in de Premier League in actie kwam namens Tottenham. Een haast onoverkomelijk gemis, zou je denken, aangezien de 29-jarige Belg door media en fans wordt gezien als één van de beste stoppers van de competitie én cruciale pijler onder het succes van Spurs. Samen met Jan Vertonghen was Alderwereireld het slot op de deur bij het jonge, frisse Tottenham dat in 2016 lang meestreed om de titel en afgelopen seizoen op de tweede plaats eindigde.

Best bijzonder dus dat er totaal geen sprake is van onrust bij de achterban van Spurs, nu Alderweireld – weer volledig fit na een hamstringblessure – géén nieuw contract wil signeren, géén speelminuten krijgt van Pochettino en in de zomer lijkt te verkassen naar Manchester, Madrid of Parijs. De verklaring is simpel. Zomeraanwinst Davinson Sánchez heeft zich geruisloos opgewerkt tot vaste basisklant. Haast wekelijks maakt de 21-jarige international grote indruk. "Zijn snelheid, zijn agressie, zijn kracht: door die eigenschappen heeft Sánchez zich enorm snel aangepast aan het niveau van de Premier League", vertelt Alasdair Gold aan VoetbalPrimeur. Als reporter van Football London ziet de Brit dit seizoen alle wedstrijden van Spurs. 

"Sánchez doet het geweldig. Pochettino is dol op hem, de supporters zijn diep onder de indruk. Eigenlijk bizar dat-ie pas 21 jaar is… Zo veel spelers uit het buitenland hebben het moeilijk in de Premier League. Sánchez niet. Als ik één zwak punt moet noemen, is het misschien zijn spel aan de bal. Wanneer tegenstanders hem onder druk zetten, raakt hij nog weleens in paniek. José Mourinho gaf dat vorig jaar ook aan na de Europa League-finale tussen Ajax en Manchester United. Er wordt hard aan gewerkt om dat aspect te verbeteren."

Bescheiden jongen
Wekelijks schuift Gold aan bij de persconferenties van Pochettino. Het valt hem op hoe laaiend enthousiast de Argentijn is over Sánchez, voor wie Tottenham in augustus zo'n 40 miljoen euro overmaakte naar Amsterdam. "Pochettino denkt dat Sánchez één van de beste verdedigers ter wereld kan worden. Natuurlijk valt er nog voldoende te verbeteren, dat is logisch. Vorige week vertelde Pochettino mij dat hij zo verrast is over de manier waarop Sánchez zich heeft aangepast in Engeland. Zo snel, zo soepel. En belangrijk: het is blijkbaar een heel bescheiden jongen, hij staat open voor kritiek en probeert dagelijks iets op te steken."

Dankzij de snelheid van Sánchez maakt partner in crime Vertonghen ook een uitmuntend seizoen door bij Spurs, denkt Gold. "Sánchez is nu de laatste man. Naast Alderweireld was Vertonghen dat. Hij kan nu meer aanvallen en met de bal aan de voet opstomen. Het duo Sánchez-Vertonghen is dit seizoen zó sterk en betrouwbaar dat Pochettino ook zelden meer kiest voor een driemansverdediging. Een 4-2-3-1 formatie levert meer speeltijd voor Heung-min Son, en dus goals, op."

Een stap hogerop – bijvoorbeeld naar FC Barcelona of Real Madrid – zal Sánchez voorlopig nog niet maken, vermoedt Gold. "Het project bij Tottenham is very exciting. Zolang Pochettino in Londen blijft, wordt Spurs alleen maar groter en beter. Het nieuwe stadion is fantastisch, daarmee zet de club een volgende stap, vooral financieel. Daardoor kan Spurs hogere salarissen betalen én echt aanhaken bij de absolute top. Waarom zou Sánchez nu al vertrekken? De spelers van Tottenham voelen dat er iets te gebeuren staat."

De Ligt
Eén ding nog. Gold kwam enkele weken geleden met het nieuws dat Matthijs de Ligt hoog op het verlanglijstje van Spurs prijkt. Indien Alderweireld komende zomer vertrekt uit Londen, is de kans aanwezig dat Tottenham wéér aanklopt bij Ajax. "Dat is inmiddels geen toeval meer natuurlijk. Ajax en Tottenham spelen aanvallend, fris voetbal. Jonge spelers ontwikkelen is voor beide clubs belangrijk . Je hebt het gevoel dat er een band is, dat ze zich heel erg met elkaar kunnen identificeren."

"Spurs is inderdaad geïnteresseerd in De Ligt, maar dat lijkt me ook logisch. Een verdediger die op zijn leeftijd al zó goed is, wordt door de gehele Europes top in de gaten gehouden. Bij andere clubs kan De Ligt misschien meer verdienen, maar Sánchez bewijst dit seizoen dat Pochettino niet bang is om talenten voor de leeuwen te gooien. Goed genoeg is oud genoeg. Dat spreekt in het voordeel van Tottenham."

Poll

Wordt Sánchez de beste verdediger ter wereld?

(1068 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws