Stegeman onder de indruk: De beste voetballende ploeg van de Eredivisie

Stegeman onder de indruk: "De beste voetballende ploeg van de Eredivisie"

12-04-2018 14:34
23

John Stegeman maakt zijn borst nat voor de competitiewedstrijd tegen AZ. De Alkmaarders hebben dit seizoen veel indruk gemaakt op de trainer van Heracles Almelo.

"Ik vind AZ de best voetballende ploeg van de Eredivisie", zegt Stegeman op de clubsite. "Voor ons een enorme uitdaging, vergelijkbaar met wedstrijden tegen Ajax, Feyenoord en PSV. AZ is niet alleen in balbezit goed, maar ook bij balverlies en in de omschakeling. Een zware klus voor ons, maar niet onoverkomelijk."

De Heracles-trainer kijkt met veel plezier naar één AZ-speler in het bijzonder. "Het is mooi om te zien hoe Wout Weghorst zich bij ons ontwikkeld heeft, bij AZ heeft hij een zodanige stap erbij gemaakt dat hij zelfs international is geworden. We mogen best een beetje trots zijn op Wout, maar sentimenten tellen niet morgen."

Heracles trapt vrijdag om 20.00 uur af tegen AZ. Jeff Hardeveld (knie) is er niet bij. Robin Pröpper was deze week ziek, maar sloot woensdag weer aan op de groepstraining. "Afwachten hoe het na de training van vanmiddag met hem is", aldus Stegeman.