Ajax-target van 'zeven tot tien miljoen': 'Keuzes die zijn leeftijd te boven gaan'

Ajax-target van 'zeven tot tien miljoen': 'Keuzes die zijn leeftijd te boven gaan'

14-04-2018 10:35
32

Ajax heeft zijn zinnen gezet op Mathias Jensen. Volgens Troels Bager Thögersen, chef redacteur van Tipsbladet, hebben de Amsterdammers echter flinke concurrentie in de jacht op de 22-jarige middenvelder van FC Nordsjælland.

"In de Deense competitie is hij een dominerende centrale middenvelder tussen de twee strafschopgebieden", zegt Thögersen tegen ELF Voetbal. "Hij is attent en positioneert zich verdedigend altijd goed zonder een typische verdedigende middenvelder te zijn. Zijn kracht is dat hij het spel uitstekend kan verdelen. Zowel met korte als met lange passjes alsmede door de keuzes die hij op het veld maakt."

"Mathias is erg goed opgeleid, waardoor hij keuzes op het veld maakt die zijn leeftijd te boven gaan", vervolgt Thögersen. "Daardoor heeft hij in de Deense competitie al vele steekpassjes en assists op zijn naam staan. Ook beschikt hij over een uitstekende, technisch hoogstaande trap."

Volgens de chef van Tipsbladet maakt Ajax kans om Jensen vast te leggen. "Blijkbaar wel degelijk. Ze houden hem al langere tijd in de gaten en hij heeft zich in die periode goed laten zien. Ik denk dat de interesse van clubs uit grotere competities op dit moment het grootste probleem is. Sevilla en Celta de Vigo hebben hem ook al bekeken."

"Ajax heeft dus flinke concurrentie. FC Nordsjælland zal een bedrag van tussen de zeven en tien miljoen euro voor hem vragen", besluit Thögersen.

Lees ook'Ajax gaat bieden op Deense spelmaker; concurrentie uit Spanje en Engeland'