In het kort: Seedorf zorgt voor stunt en mag hopen, ruime zege Liverpool

In het kort: Seedorf zorgt voor stunt en mag hopen, ruime zege Liverpool

14-04-2018 22:50
18

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Seedorf mag hopen op lijfsbehoud na stunt
Deportivo La Coruña heeft voor een stunt gezorgd door te winnen op bezoek bij Athletic de Bilbao: 2-3. De ploeg van trainer Clarence Seedorf mag daardoor weer iets meer hopen op lijfsbehoud. Deportivo staat nu achttiende met vijf punten achterstand op Levante, dat net boven de degradatiestreep staat.

Ruime thuiszege Liverpool
Na de indrukwekkende zege op Manchester City heeft Liverpool ook in de competitie weer drie punten gepakt. Thuis moest Bournemouth eraan geloven, dat met 3-0 naar huis gestuurd werd. Sadio Mané zorgde al na zeven minuten voor de voorsprong voor The Reds. Het duurde vervolgens tot de 69e minuut voor er weer gescoord werd. Mohamed Salah besliste de wedstrijd met de 2-0 en Roberto Firmino maakte er in de blessuretijd ook nog 3-0 van. De ploeg van Jürgen Klopp staat nu derde met zeventig punten.

Bayern gaat maar door met winnen
Bayern München gaat na het behalen van de landstitel gewoon door met winnen. Der Rekordmeister boekte zaterdagmiddag een knappe 5-1 thuiszege op Borussia Mönchengladbach. De grote man aan de zijde van Bayern was Sandro Wagner, die Robert Lewandowski verving. Verder waren ook Thiago Alcantara, David Alaba en Lewandowski zelf trefzeker. Gladbach staat op de achtste plek in de Bundesliga.

Doelpunt en assist voor Depay
Memphis Depay heeft zaterdagmiddag een belangrijke bijdrage geleverd aan de 3-0 zege die Olympique Lyon op Amiens boekte. De Oranje-international bereidde de 1-0 van Mariano Diaz voor, maakte zelf de tweede treffer en zag oud-Ajacied Bertrand Traoré voor het slotakkoord zorgen.

24 teams op WK voor clubs
De FIFA gaat de opzet van het WK voor clubs grondig veranderen, meldt Voetbal International. Vanaf 2021 wordt het toernooi eens in de vier jaar afgewerkt en zal plaats bieden aan liefst 24 clubteams. Europa zal twaalf deelnemers afvaardigen. Hoe de verdeling op de andere continenten zal zijn, is nog niet bekend.