Oud-PSV'er bevriend geraakt met Ronnie Flex: 'Tof dat hij gewoon zichzelf is'

Oud-PSV'er bevriend geraakt met Ronnie Flex: 'Tof dat hij gewoon zichzelf is'

17-04-2018 19:11
16

Abel Tamata beëindigde onlangs zijn voetbalcarrière, maar zit absoluut niet stil. De voormalig linksback volgt de sportmanagement aan de Johan Cruyff Academy en houdt zich bezig met 'public speaking'.

"Ik heb tot nu toe een keer voor een groep talenten uit de sport en muziek gesproken. Dat ging over wat er nodig is om de top te bereiken en prof te worden. Ik heb mijn levenslessen meegegeven", vertelt de oud-PSV'er aan VICE Sports. Tamata wil zijn publiek vooral meegeven dat ze zich altijd netjes en beschaafd moeten gedragen, met het oog op een leven na hun sportcarrière. "Ik merk dat dat nu echt deuren voor mij opent. Dat als ik mensen benader, ze een extra stap voor me willen zetten, omdat ze denken: Goede jongen, ik gun het hem wel.

Tamata hoopt zelf in de sportwereld actief te kunnen blijven, maar zou ook eventueel bij het bedrijf van zijn zus aan de slag kunnen. "Mijn zus is manager in de muziekindustrie en heeft daar haar eigen bedrijf in. Zij werkt met artiesten als en Boef en Ronnie Flex. Ronnie is een vriend van mij geworden, omdat we een goede klik hebben", aldus Tamata, die tijdens zijn voetbalcarrière werd begeleid door Ali B. "Ik vind het echt tof dat Ronnie zo zichzelf durft te zijn. Hij komt er gewoon voor uit als hij verslaafd is aan jointjes en daarvoor ook in een afkickcentrum is geweest."

Lees ook: Back (27) stopte drie jaar na PSV-titel met voetbal: 'Ik ging erg stressen'