Van den Brom lyrisch: Ik praat nooit over individuen, maar als je zo speelt...'

Van den Brom lyrisch: "Ik praat nooit over individuen, maar als je zo speelt...'

18-04-2018 22:13
34

Alireza Jahanbakhsh nam AZ woensdagavond bij de hand. Met een hattrick had hij een enorm aandeel in de overwinning op Vitesse (4-3) en men lijkt in Alkmaar serieus rekening te houden met een transfer. Trainer John van den Brom komt woorden tekort om zijn topscorer te bejubelen.

"Eén woord: geweldig. Je weet: ik praat nooit over individuen, maar als je zo'n wedstrijd speelt mag je hem er wel even uithalen", zegt hij tegenover NOS. "Drie goals maken en ook nog eens een assist op Wout (Weghorst, red.), dus bij alle goals betrokken, fantastische speler. Maar voor mij als trainer misschien nog wel mooier: ook een fantastisch persoon."

De 24-jarige aanvaller is bezig aan zijn derde seizoen bij AZ. De Iraniër maakte al achttien competitiegoals, heeft de finale van de KNVB Beker nog voor de boeg en na het seizoen wacht hem nog een leuk toetje. "Hij gaat ook nog een WK spelen. Er zal ongetwijfeld interesse komen. Wij slagen er altijd in om mensen te vinden die dat dan weer op gaan vangen. Maar hij is nog niet weg", aldus Van den Brom.