Spaanse media 'mopperen' over Barça-aankopen: 'Dan verwijzen ze naar Cillessen'

Spaanse media 'mopperen' over Barça-aankopen: 'Dan verwijzen ze naar Cillessen'

21-04-2018 11:53
46

Spanje-correspondent Edwin Winkels van de NOS vraagt zich af waar de toekomst van Jasper Cillessen ligt. De Oranje-international staat volgens Spaanse media in de belangstelling van Atlético Madrid, SSC Napoli en Liverpool.

"Het is aan hem om die keuze te maken. In mentaal opzicht zouden deze twee jaren ook wel eens een waanzinnige investering kunnen blijken te zijn", zegt Winkels tegen de NOS. "En het helpt wel als hij twee Spaanse bekers achter zijn naam heeft."

"In de Catalaanse media wordt er de laatste tijd wel eens gemopperd over de aankopen van Barça. Spelers als Ousmane Dembélé en Philippe Coutinho zouden het astronomische bedrag dat ze voor hen betaald hebben, niet waard zijn", zegt Winkels. "Dan wordt vaak verwezen naar Cillessen. Hij kwam voor relatief weinig en de keren dat hij er moest staan, stond hij er."

Winkels denkt regelmatig aan Ruud Hesp, die als tweede keeper naar Barcelona kwam. Uiteindelijk speelde hij Vitor Baía uit de basis. "Daar zal Cillessen ook op gehoopt hebben, maar hij heeft de pech dat hij Ter Stegen voor zich heeft. Zelf heeft hij nooit een ontevreden woord gesproken, maar het moet ook bij hem knagen. Keepers zijn net als Formule-coureurs, je wil altijd beter zijn dan je tegenstander."

Lees ook'Grote belangstelling voor Cillessen: drie Europese topclubs informeren bij Barça'