'Buitenlands avontuur Van Wolfswinkel mislukt opnieuw: spits mag weg bij Basel'

'Buitenlands avontuur Van Wolfswinkel mislukt opnieuw: spits mag weg bij Basel'

Gepubliceerd: zondag 22 april 2018 om 07:50zo 22-04-2018 om 07:50

Voor Ricky van Wolfswinkel lijkt geen toekomst meer bij FC Basel. De Nederlandse spits is ontevreden over zijn reserverol en mag vertrekken.

Dat meldt Blick in Zwitserland. Van Wolfswinkel maakte vorige zomer de overstap van Vitesse naar de Zwitserse topclub en hoewel hij in het begin regelmatig minuten maakte, verdween hij de laatste tijd uit beeld. Dit seizoen kwam hij achttien keer in actie voor Basel in de competitie, waarin hij acht doelpunten maakte. Van Wolfswinkel zet hoger in en is niet blij dat hij geen basisspeler is.

Basel zal waarschijnlijk niet lastig gaan doen als een club zich meldt voor Van Wolfswinkel, schrijft Blick. De spits leverde Vitesse vorig jaar 3,5 miljoen euro op, maar zal zijn huidige werkgever waarschijnlijk minder bezorgen. Over interesse van (buitenlandse) clubs is vooralsnog niets bekend.

Het is niet de eerste keer dat een buitenlands avontuur van Van Wolfswinkel mislukt. De spits heeft altijd de wens gehad om te slagen in het buitenland, maar dat lukte hem tot nu toe niet. Nadat Van Wolfswinkel hoge ogen gooide bij FC Utrecht, mocht hij het bij Sporting Portugal proberen. Daar speelde en presteerde hij goed, maar zijn avonturen bij Norwich City, Saint-Étienne en Real Betis Sevilla eindigden teleurstellend.

Poll

Stelling: Van Wolfswinkel had in Nederland moeten blijven

(1578 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws