Update: Iniesta heeft knoop doorgehakt, Barça organiseert persconferentie

Update: Iniesta heeft knoop doorgehakt, Barça organiseert persconferentie

27-04-2018 10:50
32

Andrés Iniesta heeft voor zichzelf al besloten of en waar hij zijn voetbalcarrière voort gaat zetten, heeft hij laten weten na de bekerfinale tussen FC Barcelona en Sevilla. De 33-jarige routinier wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar China.

"Ik zal mijn beslissing binnen een week bekendmaken", wordt de iconische middenvelder geciteerd door de Spaanse pers. Iniesta werd zaterdagavond vlak voor tijd gewisseld, kreeg vervolgens een staande ovatie van het hele stadion en was daarover zichtbaar geëmotioneerd. "Ik voel me zo gelukkig dat de fans mij gesteund hebben. Niet alleen vandaag, maar gedurende mijn hele carrièrre. Ik ben blij dat ik zo'n avond mee heb kunnen maken."

Of Iniesta nu zal vertrekken of niet, Barcelona zal zijn besluit sowieso respecteren. "Andrés heeft een contract voor het leven hier. Dat mag hij beëindigen wanneer hij dat wil", laat voorzitter Josep Maria Bartomeu weten. "Hij heeft de afgelopen jaren alles voor de club gegeven. Ik weet dat hij aanbiedingen heeft ontvangen, maar Andrés is de enige die over zijn toekomst beslist."

Update 27/4 10.50: Iniesta gaat vrijdag bekendmaken waar zijn sportieve toekomst ligt. FC Barcelona meldt via de officiële kanalen dat er om 13.30 uur een persconferentie wordt georganiseerd waarin de Spaanse middenvelder vertelt over zijn beslissing.