Zenuwen bij 'heel, héel erg blije' Van Persie: 'Ik wist niet of ik zou stiften'

Zenuwen bij 'heel, héel erg blije' Van Persie: 'Ik wist niet of ik zou stiften'

Gepubliceerd: zondag 22 april 2018 om 20:15zo 22-04-2018 om 20:15

Zo blij als een kind stond-ie in de slotfase langs de lijn. Robin van Persie, maker van de 2-0 in de finale, veroverde zondagavond voor de eerste keer de KNVB Beker met 'zijn' Feyenoord. Hij kan zijn geluk dan ook niet op. 

"Ik heb deze finale zestien jaar geleden mogen spelen. Toen hebben we een ongelooflijk pak rammel gehad van FC Utrecht. Dus ik ben heel, héél erg blij met deze overwinning", zei Van Persie voor de camera van Veronica. "Was ik vanavond zenuwachtig? Ja, dat was ik vandaag echt wel."

"Op een gegeven moment in het seizoen was wel duidelijk dat we voor plek vier gingen in de competitie. En toen moesten we nog de halve finale spelen tegen Willem II. Vanaf het moment dat we die wedstrijd wonnen, stond eigenlijk alles - direct en indirect - in het teken van vandaag."

Zijn goal was te danken aan een 'fantastische' bal van Steven Berghuis. "Ik zette hem zelf op, en als iemand de bal dan perfect mee kan geven dan is dat Steven. Hij gaf hem perfect in mijn loop. Vlak voordat ik stiftte, wist ik nog niet of ik zou schieten of stiften."

Lees ook: AZ en winnaar Feyenoord op rapport: Vilhena en Berghuis sterk, AZ stelt teleur

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws