Wéér Ajax-functie voor Blind: Ik heb me er wel eens aan geërgerd

Wéér Ajax-functie voor Blind: "Ik heb me er wel eens aan geërgerd"

23-04-2018 16:43
59

Danny Blind heeft niet meer de ambitie om in het betaald voetbal aan de slag te gaan als hoofdtrainer of technisch directeur. Dat vertelde de voormalig bondscoach van Oranje maandag, kort na zijn aanstelling tot lid van de raad van commissarissen bij Ajax. 

Blind (56) werd in maart 2017 op straat gezet door KNVB. Sindsdien bekleedde de voormalig verdediger geen functie meer. Met zijn benoeming in de RvC van Ajax lijkt er definitief een einde te zijn gekomen aan zijn trainersloopbaan. 

"Deze functie is niet 24/7. In die fase van mijn leven zit ik", aldus Blind voor de camera van FOX Sports. "Ik ambieer het niet meer om technisch directeur of hoofdtrainer te zijn. Nee. Dus dan zoek je het meer hier in. De tijd van Danny Blind op voetbalschoenen is geweest."

"Bij Ajax heb ik allerlei functies bekleed. Ik heb me er wel eens aan geërgerd, dat dat altijd negatief belicht werd. Ik ben voetballer geweest bij Ajax, daarna jeugdtrainer, daarna hoofd opleiding, hoofdtrainer en technisch directeur. Louis van Gaal heeft hetzelfde rijtje belopen en daar hoor je nóóit iets negatiefs over."

Lees ook: Blind keert na zes jaar terug bij Ajax: benoeming tot eind 2021