Telstar zet in op sensatie: Van der Vaart moet hier zijn loopbaan afsluiten

Telstar zet in op sensatie: "Van der Vaart moet hier zijn loopbaan afsluiten"

25-04-2018 06:41
28

Telstar is van plan om voor een regelrechte sensatie te zorgen, onthullen trainer Mike Snoei en technisch directeur Piet Buter aan Voetbal International. De huidige nummer zes van de Jupiler League overweegt serieus om Rafael van der Vaart naar Velsen-Zuid te halen.

"Ik weet dat Piet er alles aan gaat doen. Hij vindt het vast niet leuk dat ik dit al verklap, maar ik meen het", doet Snoei de plannen in gesprek met VI uit de doeken. "Rafael moet hier zijn loopbaan afsluiten. Hij komt hier uit de buurt, Piet heeft al met zijn vader Ramon gesproken. Die komt van De Kennemers en rijdt op de fiets naar Telstar."

Wedden

Meer odds

De 109-voudig international zit op een dood spoor bij het Deense FC Midtjylland, waar hij nog tot de zomer onder contract staat. Bij Snoei en de zijnen is hij echter van harte welkom. "Ik zie een mooie rol voor hem. Als een spelverdeler. Hij krijgt een stuk verantwoordelijkheid en geloof mij nou, de ontwikkeling van die jonge gasten gaat een stuk sneller met Van der Vaart tussen hen in."

De Noord-Hollanders maken ook serieus kans, denkt de trainer. "Ik ben ervan overtuigd dat Rafael ook gewoon nog lekker wil voetballen, in de regio waar het begonnen is, in Nederland. Hij heeft het niet voor niets al een keer laten vallen natuurlijk. We moeten er serieus werk van maken."