Van der Vaart zoekt nieuwe club: 'Ook gezegd dat ik zo voor Telstar ga spelen'

Van der Vaart zoekt nieuwe club: 'Ook gezegd dat ik zo voor Telstar ga spelen'

10-11-2017 08:20
21

Rafael van der Vaart is niet van plan om zijn voetbalschoenen al op te bergen. De 34-jarige middenvelder wil blijven voetballen. De kans is groot dat dat in Denemarken is, maar niet meer bij FC Midtjylland.

"Mijn contract loopt af aan het einde van het seizoen", zegt Van der Vaart bij Matchwinner Pro van RTL. Zijn avontuur bij de Deense club is uitgelopen op een mislukking. De 109-voudig international kwam dit seizoen nog geen een keer in actie voor Midtjylland, dat hem in 2016 oppikte bij Real Betis. "Het is klaar, we gaan zien wat er gebeurt."

Aan zijn Deense avontuur komt mogelijk geen einde. "In het voetbal kun je nooit iets met zekerheid zeggen, maar misschien blijft Estavana nog hier en dan zullen we hier blijven", aldus Van der Vaart, die weet dat Esbjerg FB-trainer John Lammers uitkomst kan bieden. "We hebben elkaar al een paar keer gesproken en gezien. Ted van Leeuwen (technisch directeur van Esbjerg, red.) is hier natuurlijk ook. Alleen zijn ze gedegradeerd."

Van der Vaart speelt volgend seizoen dus mogelijk op het tweede niveau in Denemarken. "Ik zie het ook nog niet, maar je weet het nooit. Ik ben een liefhebber en heb ook wel eens gezegd ik ga zo voor Telstar voetballen. Stoppen kan ik altijd, maar zo lang het lichaam het toelaat wil ik gewoon lekker voetballen."

"Als je op je hoogtepunt moet stoppen, dan had ik al lang moeten stoppen. Ik ben al te lang doorgegaan", lacht de oud-Ajacied. "Dus ik blijf lekker voetballen."