Manchester City wilde 2 miljoen voor Doan betalen: We doen het op eigen kracht

Manchester City wilde 2 miljoen voor Doan betalen: "We doen het op eigen kracht"

25-04-2018 06:57
24

Manchester City heeft een poging gewaagd om de transferrechten over FC Groningen-talent Ritsu Doan in handen te krijgen, onthult De Telegraaf. De Noorderlingen huren de Japanse linkspoot dit seizoen van Gamba Osaka, maar hebben hem eerder deze week tot de zomer van 2021 vastgelegd.

De club heeft twee miljoen euro op tafel moeten leggen om de koopoptie in de huurovereenkomst te lichten. Manchester City heeft aangeboden om die twee miljoen te betalen, waarmee het deels eigenaar van Doan zou worden, bevestigt technisch manager Ron Jans in gesprek met De Telegraaf. "We hebben gezegd dat we het hartstikke mooi vonden dat ze het aanboden, maar we doen het op eigen kracht. De band met City is positief", doelt Jans op het huren van de Mexicaan Uriel Antuna.

FC Groningen is ervan overtuigd dat het Doan met winst kan doorverkopen. De negentienjarige linkspoot is dit seizoen de grote uitblinker bij FC Groningen en lijkt zelfs kans te maken op een uitnodiging voor het WK. Japan ontsloeg onlangs Vahid Halihodzic en heeft met Akira Nishino een opvolger aangesteld, die het naar verluidt wel ziet zitten in Doan.

Lees ook: FC Groningen pakt uit met groot nieuws: Doan blijft, twee talenten verlengen