'Historisch' succes in de maak in Amsterdam: 'Kans dat we 'm pakken is groot'

'Historisch' succes in de maak in Amsterdam: 'Kans dat we 'm pakken is groot'

25-04-2018 09:26
38

Wanneer Jong Ajax zaterdagavond een overwinning boekt op MVV, is de ploeg van Michael Reiziger kampioen van de Jupiler League. De trainer rekent erop dat het goed gaat komen.

"We spelen thuis en moeten die wedstrijd gewoon winnen, klaar. Mijn spelers zien er fit uit. Dus de kans dat we de titel pakken is groot", zegt Reiziger woensdag in een interview met De Telegraaf.

Hij beseft dat hij met Jong Ajax een historisch succes kan boeken. "Ja natuurlijk. Als professional wil je geschiedenis schrijven. Dat moet helemaal voor jonge jongens dé drijfveer zijn. Dat we van tevoren wisten dat we niet konden promoveren, maakte ook geen verschil. Het hoogste dat wij kunnen bereiken, is kampioen worden. En daar gaan we vol voor."

Ajax 1
Afgelopen zomer werd de voormalig verdediger aangesteld als opvolger van Marcel Keizer. Net als zijn voorganger ooit trainer worden van het grote Ajax, lijkt Reiziger wel wat. "Ja, ik denk dat iedere trainer weleens bij een topclub aan het werk wil gaan. Of dat mogelijk is, zie ik wel."

Lees ook: Spanning in de Jupiler League: zó ziet het nacompetitie-schema er momenteel uit