'Ik denk ook dat Juninho er klaar voor is. Een Engelse club? Dat zou mooi zijn'

'Ik denk ook dat Juninho er klaar voor is. Een Engelse club? Dat zou mooi zijn'

25-04-2018 19:42
16

Als het aan Leandro Bacuna ligt, is zijn broertje Juninho bezig aan zijn laatste seizoen bij FC Groningen. De middenvelder is toe aan een stap hogerop, vindt hij.

"Hij moet die stap maken om zich te kunnen doorontwikkelen", stelt Bacuna, speler van het Engelse Reading, in gesprek met Voetbal International. "Ik denk ook dat hij er klaar voor is. Een Engelse club? Dat zou mooi zijn."

Juninho is volgens Leandro een bepalende speler geworden voor Groningen. "Door een paar rode kaarten heeft hij het vorig jaar moeilijk gehad, maar dit seizoen is hij opgestaan. Als jonge speler heeft hij de ploeg op sleeptouw genomen. Hij heeft daarvoor ook de mentaliteit. Juninho is een persoonlijkheid geworden en ook niet meer zo onbesuisd in zijn spel."

Bacuna, wiens contract volgend jaar afloopt, is zelf minder uitgesproken over zijn toekomst. "Ik voel me er al wel klaar voor om een stap te maken. Maar nog één of twee jaar voetballen bij FC Groningen is ook bepaald geen straf. Aan carrièreplanning doe ik niet", zegt hij.