Derksen speculeert over Van Gaal-toekomst: 'Daar zou ik alle begrip voor hebben'

Derksen speculeert over Van Gaal-toekomst: 'Daar zou ik alle begrip voor hebben'

26-04-2018 21:19
22

Johan Derksen denkt dat Arsenal weleens de nieuwe club van Louis van Gaal zou kunnen worden. De 66-jarige Amsterdammer zei donderdagavond bij Ziggo Sport dat hij een aanbieding heeft gekregen 'die hij eigenlijk niet kan weigeren'. Derksen sluit niet uit dat dat aanbod van Arsenal is.

De reden dat Van Gaal het Arsenal-aanbod niet zou kunnen weigeren, zou volgens Derksen te maken kunnen hebben met Manchester United. De club ontsloeg Van Gaal twee jaar geleden en achteraf bleek dat José Mourinho al een tijdje achter de schermen klaar stond om het over te nemen. Mogelijk wil Van Gaal revanche. "Dat sluit ik niet, want Louis is natuurlijk ontzettend rancuneus", zegt Derksen bij Voetbal Inside.

"Ik heb er ook alle begrip voor en vind dat Louis heel onheus behandeld is. Mourinho is niet collegiaal en denkt alleen aan zichzelf. Bij een club als Manchester United past dat niet zo, vind ik. Louis hebben ze een half jaar in de kranten laten bungelen. Zo van: er komt een nieuwe coach. Louis heeft dat steeds ontkend. Ze hebben hem tot het laatste moment laten spartelen."

Mogelijk kiest Van Gaal uit wraak dus voor Arsenal, om United terug te pakken. "Dat zou best kunnen, maar Louis is ook afhankelijk van een hoger budget om van Manchester United te winnen."

Lees ook'Van Gaal keert terug in voetballerij en gaat aan de slag als bondscoach'