Emotionele Iniesta kondigt Barcelona-vertrek aan: Erg moeilijk voor me

Emotionele Iniesta kondigt Barcelona-vertrek aan: "Erg moeilijk voor me"

27-04-2018 13:45
37

Het is officieel: Andrés Iniesta is bezig aan zijn laatste seizoen bij FC Barcelona. Tijdens een emotionele persconferentie heeft de Spaanse controleur zijn vertrek bij de Catalanen bekendgemaakt.

"Het is erg moeilijk voor me om hier te zijn en afscheid te nemen, omdat ik m'n hele leven bij Barcelona ben geweest. Een groot deel van wie ik ben, heb ik te danken aan Barcelona. Ik ben de club daar erg dankbaar voor", vertelt Iniesta tijdens de persconferentie. "Het is het beste voor me als ik vertrek, nu ik me nog belangrijk voel en prijzen kan winnen." Iniesta maakte niet bekend waar hij zijn carrière voort gaat zetten, maar het lijkt erop dat dat in China gaat gebeuren. 

Iniesta was maar liefst 22 jaar lang actief voor Barcelona. In 2003 maakte de middenvelder zijn debuut. De teller staat inmiddels op 431 competitiewedstrijden, waarin hij 35 keer trefzeker was. Met Barcelona werd hij zeven keer landskampioen, won hij vijf keer de Copa del Rey, vier keer de Champions League, drie keer de UEFA Super Cup en drie keer het WK voor clubteams.