Kluivert weigert geruchten de kop in te drukken: 'Leidt hopelijk tot iets moois'

Kluivert weigert geruchten de kop in te drukken: 'Leidt hopelijk tot iets moois'

29-04-2018 09:42
62

Justin Kluivert weigert de geruchten over een vertrek bij Ajax de kop in te drukken. De linksbuiten steggelt met de club over een contractverlenging en ontwijkt de vragen over zijn toekomst.

Kluivert snapt dat de fans zich zorgen maken dat hij komende zomer de deur uitloopt bij Ajax. "Dat zou ik ook doen als ik hen was. Maar ze hoeven zich om mij geen zorgen te maken, hoor. Ik maak me ook geen zorgen. Met mij komt het sowieso goed", zegt hij tegen de NOS. Bij Ajax? "We zullen zien."

Dat Kluivert zich als een komeet ontwikkelt blijkt wel uit het feit dat hij in verband wordt gebracht met clubs als Manchester United en FC Barcelona. Ook zijn status als international is daar bewijs van. De achttienjarige aanvaller debuteerde tegen Portugal voor Oranje. "Een speciaal moment. Vooral voor een jonge jongen. Om voor je land te mogen uitkomen, voor het eerste elftal. Dat is mij gelukt. Nu doorzetten."

Kluivert wil namelijk meer, maar beseft dat hij nog veel kan verbeteren. " Dat weet ik, dat weet iedereen. Ik denk dat niemand op zijn achttiende klaar is voor de top, maar dat komt hopelijk nog. Er is nog genoeg ruimte voor verbetering, overal. Hopelijk leidt het tot iets moois, maar we zullen zien."

Lees ookKluivert gevraagd naar Ajax-toekomst: 'Ik wil mensen geen valse hoop geven'